Jerseykøer på græs

Toolbox

Logoer, grafik og andet kampagnemateriale til Økodag

I toolboxen findes materialer til download til fri afbenyttelse i forbindelse med markedsføring af Økodag, som i år var søndag den 18. april 2021.

Mangler du andre formater, motiver, filtyper eller lignende, så tøv ikke med at kontakte Malene Jensen eller Sofie Andersen - se kontaktoplysninger til højre.

Annoncer

Her kan du se og downloade vores forskellige annoncer til Økodag. De findes i tre forskellige formater.

Du kan også downloade vores grafikker med budskaber om:
- Økologi og biodiversitet
- Økologi og dyrevelfærd

SPØRGSMÅL TIL DOWNLOADS

Anders Ørsted-Olsen
Webmaster
aoe@okologi.dk

SPØRGSMÅL TIL ØKODAG

Malene Jensen
Projektleder, Økodag
mje@okologi.dk

Sofie Andersen
Projektkoordinator, Økodag
sna@okologi.dk

SPØRGSMÅL TIL ØKODAG PÅ DE SOCIALE MEDIER

Iben Kjerside
SoMe Manager
iak@okologi.dk

Billede Af Annonce3

Annoncer i formatet 210x297.

Billede Af Annonce2

Annoncer i formatet 100x150.

Billede Af Annonce

Annoncer i formatet 120x250.

Kategori Budskaber

Her kan du downloade økologiske budskaber om dyrevelfærd og biodiversitet.

Billede af GIF_sort

Her kan du downloade vores GIF med en støvlehilsen mellem barn og landmand.

Økodag® som varemærke

Økodag® er et registreret varemærke indehavet af Økologisk Landsforening. Varemærkeregistreringen af Økodag er ensbetydende med, at det alene er Økologisk Landsforening, der har ret til at anvende ØKODAG for ”kulturelle, underholdende og uddannelsesmæssige events om økologi”.

Økologisk Landsforening kan godt give andre godkendelse til at anvende Økodag, hvis mærket anvendes loyalt. Dvs. 3. mand skal inden brug kontakte Økologisk Landsforening med ønsket om at anvende Økodag, således at Økologisk Landsforening har mulighed for at give tilladelse. At Økodag anvendes loyalt kræver blandt andet at 3. mand skal gøre opmærksom på, at Økodag er anvendt i samarbejde med Økologisk Landsforening.

I tilfælde af at Økodag anvendes efter godkendelse af Økologisk Landsforening skrives Økodag altid med stort eller med stort begyndelsesbogstav.

Økodag logo

Hent Økodags logo

Husk anvendelse af logoet skal ske ud fra ovenstående regler og vilkår.

Skærmbillede 2021 01 13 Kl. 16.15.16

Hent Ø-mærke grafik

På Fødevarestyrelsens hjemmeside finder du Ø-mærkets logo mm.

Fakta om økologi

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret fra midt april til 1. november.

Øko-mælk er din garanti for at drikke mælk fra gårde, der ikke anvender sprøjtemidler og kunstgødning.

Økologer er meget bevidste om, at landbruget har en stor udfordring med at reducere klimaaftrykket. Flere af Økodag-værterne er i gang med konkrete tiltag, der skruer ned for udledningen af klimagasser.

Køer på græs lever længere. En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at når køerne kommer på græs, er deres dødelighed mindst 25 procent lavere, end hvis de aldrig kommer ud af stalden.

På marken får koen masser af motion, og får mulighed for at mærke sol og vind. Ude på marken kan koen gå efter sine livretter. Marken kan byde på både græs, kløver og forskellige urter. En ko æder imellem 50 og 100 kg græs om dagen. I maj, juni og juli æder de mest.

Om sommeren bliver det økologiske smør mere gult og blødere, fordi der er flere af de gode umættede fedtsyrer i. Dem får køerne nemlig fra omdannelsen af græsset i vommen.

Om sommeren kommer der mere D-vitamin i mælken. Køerne får D-vitamin fra solen. Næsten en tredjedel af al den mælk, der bliver solgt i Danmark, er økologisk. Ingen andre steder i verden er den økologiske andel af solgt mælk så stor.

Dyrene nyder godt af, at de har bedre plads ude. I en flok køer er der et strengt hierarki, og indenfor kan de stærke køer være hårde ved de svageste, som i fagkredse kaldes taberkøer. De køer, som er lavt i hierarkiet, kan bedre klare sig udenfor, fordi der er mere plads. Det er langt nemmere at mobbe i stalden, fordi taberkøerne ikke bare kan gå væk.

Få flere fakta om økologi
Gummistøvler
Luk (Esc)