Logoer, grafik og andet kampagnemateriale til Økodag

Tilbudsavis Mockup

Økodag falder i 2023 søndag den 16. april, og det er et populært forbrugerevent, som især børnefamilier er enormt glade for.

Vi har udarbejdet denne toolbox fyldt med materiale til fri afbenyttelse i forbindelse med markedsføring af Økodag. Under hvert element skal du blot trykke på 'Download', og så er du i gang med at hente det ønskede materiale. Vær' opmærksom på, at flere af elementerne er tilgængelige i flere forskellige farver og formater.

Mangler du andre formater, motiver, filtyper eller lignende, så tøv ikke med at kontakte Malene Jensen eller Marie Boudigaard Granlie - se kontaktoplysninger til højre.

Bemærk: Økodag® er et registreret varemærke indehavet af Økologisk Landsforening.

SPØRGSMÅL TIL ØKODAG

Malene Jensen
Projektleder, Økodag
mje@okologi.dk

Marie Boudigaard Granlie
Projektkoordinator, Økodag
mbo@okologi.dk

SPØRGSMÅL TIL ØKODAG PÅ DE SOCIALE MEDIER

Iben Anett Kjerside
SoMe Manager
iakn@okologi.dk

Book billet 2023

'Book en billet' splashes i forskellige farver

Mød din økomælk 2023

'Mød din øko-mælk' splashes i forskellige farver

Some

Posts til sociale medier samt annonce

sol og græs

Græstotter og sol i 2 forskellige farver

Billede af GIF_sort

'Kopletter' i forskellige former og farver

Jersey ko animation

Sortbrogede og jersey køer

Økodag® som varemærke

Økodag® er et registreret varemærke indehavet af Økologisk Landsforening. Varemærkeregistreringen af Økodag er ensbetydende med, at det alene er Økologisk Landsforening, der har ret til at anvende Økodag til ”kulturelle, underholdende og uddannelsesmæssige events om økologi”.

Økologisk Landsforening kan godt give andre godkendelse til at anvende Økodag, hvis mærket anvendes loyalt. Dvs. 3. mand skal inden brug kontakte Økologisk Landsforening med ønsket om at anvende Økodag, således at Økologisk Landsforening har mulighed for at give tilladelse. At Økodag anvendes loyalt kræver blandt andet at 3. mand skal gøre opmærksom på, at Økodag er anvendt i samarbejde med Økologisk Landsforening.

I tilfælde af at Økodag anvendes efter godkendelse af Økologisk Landsforening skrives Økodag altid med stort begyndelsesbogstav.

Økodag logo

Hent Økodags logo

Husk anvendelse af logoet skal ske ud fra ovenstående regler og vilkår.

Skærmbillede 2021 01 13 Kl. 16.15.16

Hent Ø-mærke grafik

På Fødevarestyrelsens hjemmeside finder du Ø-mærkets logo mm.

Økodag.dk

Økodag.dk

Download www.økodag.dk splash i blå, grøn, grå, rosa og sort

Fakta om økologi

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret fra midt april til 1. november.

Øko-mælk er din garanti for at drikke mælk fra gårde, der ikke anvender sprøjtemidler og kunstgødning.

Økologer er meget bevidste om, at landbruget har en stor udfordring med at reducere klimaaftrykket. Flere af Økodag-værterne er i gang med konkrete tiltag, der skruer ned for udledningen af klimagasser.

Køer på græs lever længere. En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at når køerne kommer på græs, er deres dødelighed mindst 25 procent lavere, end hvis de aldrig kommer ud af stalden.

På marken får koen masser af motion, og får mulighed for at mærke sol og vind. Ude på marken kan koen gå efter sine livretter. Marken kan byde på både græs, kløver og forskellige urter. En ko æder imellem 50 og 100 kg græs om dagen. I maj, juni og juli æder de mest.

Om sommeren bliver det økologiske smør mere gult og blødere, fordi der er flere af de gode umættede fedtsyrer i. Dem får køerne nemlig fra omdannelsen af græsset i vommen.

Om sommeren kommer der mere D-vitamin i mælken. Køerne får D-vitamin fra solen. Næsten en tredjedel af al den mælk, der bliver solgt i Danmark, er økologisk. Ingen andre steder i verden er den økologiske andel af solgt mælk så stor.

Dyrene nyder godt af, at de har bedre plads ude. I en flok køer er der et strengt hierarki, og indenfor kan de stærke køer være hårde ved de svageste, som i fagkredse kaldes taberkøer. De køer, som er lavt i hierarkiet, kan bedre klare sig udenfor, fordi der er mere plads. Det er langt nemmere at mobbe i stalden, fordi taberkøerne ikke bare kan gå væk.

Læs mere om økologi
Ude på marken
Luk (Esc)