I Love Øko

Om Økodag

Hvad er Økodag?

Som dansker er du en del af verdens økologi-nation nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det det at være et stort tilløbsstykke. i 2021 er det dog lidt anderledes, da der er et begrænset antal gæster, der må besøge de enkelte gårde - hvis du vil med en tur på landet, skal du huske at booke billet hjemmefra.

Ude på gården kan du med egne øjne se, hvilken forskel du er med til at gøre, når du køber økologiske mælkeprodukter. For køerne. For naturen og grundvandet. For dig og din familie.

De økologiske landmænd lægger stor vægt på, at køerne har det godt og lever så naturligt som muligt. Derfor kommer alle øko-køer på græs fra midt i april til november, hvis vejret tillader det.

Økodag i 2021

For at komme med til Økodag d. 18. april 2021, skal du huske at booke din billet hjemmefra. Deltagerantallet på gårdene til Økodag følger de gældende restriktioner.

Find en gård nær dig og book din billet her:

Find vært
Single Jersey

Historie og Baggrund

Den første Økodag blev afholdt i 2005 med 10.000 gæster. Siden da har mere end 1.900.000 besøgt gårdene for at være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk græs.

Økologisk Landsforening er tovholder på Økodag, og tilrettelæggelsen foregår i tæt samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them, Hansens Mejeri, Løgismose og Gläserne Meierei.

Ko På Bakketop
Luk (Esc)