Hvad er Økodag?

Økologisk Landsforening har siden 2005 arrangeret Økodag sammen med de økologiske mejerier. Mere end to millioner danskere har gennem årene været med til at fejre, når de økologiske køer kommer ud på græs i sommerhalvåret.

De økologiske landmænd lægger stor vægt på, at køerne har det godt og lever så naturligt som muligt. Derfor kommer alle øko-køer på græs fra midt i april til november, hvis vejret tillader det.

Hvorfor skal køerne på græs?

Alle de økologiske køer skal på græs og ud under åben himmel fra april til november.

Køerne elsker at komme ud på markerne i foråret og gumle den friske græs. På græsmarken nyder køerne at græsse, hvile sig og tygge drøv, som er en vigtig aktivitet for koens fordøjelse.

Desuden er der masser af plads til at være sammen med de andre køer og motionere.

Økodag Jersey

Hvem står bag Økodag?

Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier. Økodag gennemføres med midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Den første Økodag blev afholdt i 2005 med 10.000 gæster. Siden da har mere end to millioner besøgt gårdene for at være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk græs. I 2024 fejrede Økodag derfor også 20 års jubilæum.

OEKOEDAG 2019 059

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er der Økodag?
Når datoen for Økodag i 2025 er fastsat, vil du kunne se den på Økodag.dk.

Hvor kan jeg komme til Økodag?
Hvert år lanceres et Danmarkskort på denne siden, når Økodag nærmer sig, hvor du kan se, hvilke gårde, der er værter for Økodag.

Koster det noget at være med til Økodag?
Økodag er et gratis event. Man skal ikke købe en billet til Økodag, men man skal tilmelde sig via ovennævnte Danmarkskort.

Hvad sker der på Økodag?
Alle gårdene er åbne ml. kl. 10-14, og kl. 12 bliver alle øko-køerne lukket ud på græs. Se inde på de enkelte gårde, hvad du ellers vil kunne opleve på dagen.

Må man have sin hund med til Økodag?
Det er ikke tilladt at medbringe egne dyr til Økodag, da det kan stresse gårdens andre dyr.

Kan man købe mad til Økodag?
På flere af gårdene er det muligt at købe både mad og drikke. Se inde på de enkelte gårde, hvad der gør sig gældende.

Økodag Sortbroget 2

Luk (Esc)