I Love Øko

Om Økodag

Hvad er Økodag?

Som dansker er du en del af verdens økologi-nation nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det det at være et stort tilløbsstykke. I 2021 var det dog lidt anderledes. Grundet restriktionerne omkring COVID-19 blev Økodag digital. Vi varmede op med forskellige danse, som du kan lære. Du kunne også se med LIVE, da køerne danser ud på græs den 18. april klokken 12 på I love øko's Facebook. Se Økodag LIVE 2021 her.

I 2022 er Økodag den 10. april.

De økologiske landmænd lægger stor vægt på, at køerne har det godt og lever så naturligt som muligt. Derfor kommer alle øko-køer på græs fra midt i april til november, hvis vejret tillader det.

Økodag i 2021

Økodag er køernes årlige forårsfest! Øko-køerne kommer på græs for første gang efter en vinter i stalden og de stor-nyder det. I år havde du og din familie mulighed for at være en del af Økodag digitalt hjemmefra!

Single Jersey

Historie og Baggrund

Den første Økodag blev afholdt i 2005 med 10.000 gæster. Siden da har mere end 1.900.000 besøgt gårdene for at være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk græs.

Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Ko På Bakketop
Luk (Esc)