Asset 1

Økodag kommer hjem til dig

Økodag er køernes forårsfest år, og igen inviterer vi danskerne til en festlig dag. I år foregår det hele hjemme i stuerne via livestream, for Økodag kommer hjem til dig søndag d. 19. april. Her er vi fælles om at lukke de økologiske køer på græs for første gang efter en lang vinter i stalden. Højdepunktet er kl. 12.00, hvor de økologiske landmænd åbner stalddørene til de forårskåde køer. 

Økodag er ikke alene køernes forårsfest. Over årene er det også blevet danskernes forårsfest. Derfor vil vi sammen skyde det hele i gang med sjov og lærerig viden allerede fra kl. 11.30. Værterne til dette års Økodag er Anders & Katrine fra LilleNørd, som vil styre slagets gang, når de varmer op til køernes forårsfest, tester deres paratviden i økologi og udforsker gården. 

Følg med hjemme i stuerne, når øko-køerne løber, hopper og danser ud under åben himmel på de forårsgrønne græsmarker. 

Se med på Facebook

Hvad er det, vi fejrer?

Som dansker er du en del af verdens økologi-nation nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd i hele landet hvert år inviterer til Økodag, er det et stort tilløbsstykke.

Ude på gården kan du med egne øjne se, hvilken forskel du er med til at gøre, når du køber økologiske mælkeprodukter. For køerne. For naturen og grundvandet. For dig og din familie.

De økologiske landmænd lægger stor vægt på, at køerne har det godt og lever så naturligt som muligt. Derfor kommer alle øko-køer på græs fra midt i april til november, hvis vejret tillader det.

Historie og Baggrund

Den første Økodag blev afholdt i 2005 med 10.000 gæster. Siden da har mere end 1.900.000 besøgt gårdene for at være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk græs.

Økologisk Landsforening er tovholder på Økodag, og tilrettelæggelsen foregå i tæt samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them, Hansens Mejeri, Løgismose og Gläserne Meierei.

Filtre

Vis handicapvenlige gårde
Vis gårde hvor der kan købes mad
Vis gårde med gode cykelforhold

Åbn liste med gårde nær dig

Der er 8 gårde indenfor en radius på 50km