Hagens Mølle (1)

Mød Økodags-værterne Lene og Michael Bisgård på Hagens Mølle

Et par kilometer udenfor Skive ligger Hagens Mølle. En af de mange gårde, som åbner dørene op til Økodag. Her bor Lene, Michael og deres børn Emil, Simon, Ida og Malte på en økologisk kvæggård med 220 malkekøer.

Til Økodag kommer køerne på græs i smukke omgivelser, så de gennem sommerhalvåret kan nyde naturen i bakkerne omkring gården og ud mod Limfjorden.

Her kan du læse, hvad Lene og Michael holder mest af ved Økodag, og hvorfor de vælger at drive økologisk landbrug.

Hagens Mølles

Hvad er det bedste ved at afholde Økodag?
"På Økodag besøger en masse glade mennesker et økologisk landbrug. De får lov til at se, lugte, røre og føle, hvordan livet på landet er, og hvordan det er at være økologisk ko. Vi har aktiviteter på vores gård, men det er gæsterne, der kommer med en nysgerrighed og sætter rammerne for dagen.

Vi har mange gæster fra lokalområdet, men det er også sjovt at vise landbruget frem til folk, der kommer langvejsfra. I år bliver der plads til 4000 gæster på Hagens Mølle, og vi håber, at vejret er med os."

Er der en særlig oplevelse til Økodag, som I har gjort indtryk på jer?
"I år er det 4. gang, vi holder Økodag på Hagens Mølle. Der er mange gode minder fra de forskellige år. Lige fra halmborgen i laden til det sociale fællesskab vi har med de lokale, som hjælper os med at få gjort gården klar til de mange besøgende.

Men den oplevelse som skinner igennem, er for fem års tid siden, hvor vi var åbningsgård, og det blev live streamet, da vores økologiske køer kom på græs. Det var fedt og spændende at prøve kræfter med!"

Hvorfor er I økologer?
"Vi nyder den naturlige måde at føre økologisk landbrug på og er stolte af det, vi laver. Det er landbrug på naturens præmisser, og vi kan mærke, at de økologiske køer har det godt, når de kommer på græs.

Vores landbrug er ikke så stort, men det er vi godt tilfredse med. Vi har både plads til vores jerseykøer og afgrøder såsom spisekartofler, ærter og raps."

Har du sikret dig og din familie plads på en af værtsgårdene, når vi fejrer, at de økologiske køer kommer på græs søndag 14. april?

Luk (Esc)