Svanholm Storkollektiv

På Økodag den 14. april kan I være med til at forbedre dyrevelfærd og natur, ved at donere og plante et træ for kalv og klima! Svanholm vil med et banebrydende forsøg lade ko og kalv gå sammen de første tre måneder efter fødslen. Forsøget involverer et helt nyt marksystem, hvor græsmarker omdannes til frodige løvenge inddelt i folde afgrænset af træer og buske. Udover at bidrage med læ, skygge og foder til køer og kalve, skaber træerne levested for insekter og dyreliv. Flere træer og planter på markerne nedsætter klimabelastningen da kuldioxid hives ud af atmosfæren og bindes i planter og jord. Det er nu at træerne skal plantes og i kan være med på økodag! Ved at donere og plante et træ på køernes afgræsningsmark kan i være med til at skabe sunde rammer for kalvene og samtidig gøre en indsats for klima og natur.
AdresseSvanholm Gods 4A
4050 Skibby
TidspunktKl. 10:00 - 14:00
DatoDen 19. april 2020
Del på facebookFind vej

Program

Tidspunkt
Aktivitet
Kl. 10:00
Gården åbner
Kl. 12:00
Køerne lukkes på græs
Kl. 14:00
Farvel og tak for i dag

I løbet af hele dagen er cafeen og boder åbne, og der kan plantes et træ på kalvenes mark!

Vær venligst opmærksomme på, at hunde IKKE må medtages til Økodag.

Aktiviteter

  • Besøg gårdbutikken og caféen
  • Leg på halmlegepladsen
  • Få en rundvisning på godset
  • Klap og snak med gederne
  • Hils på hønsene og se det hjemmebyggede, mobile hønsehus
  • Gå en tur i den 130 hektar store skov
  • Live musik
  • Smag på godsets gode økoprodukter
  • Salg af diverse mad og drikke
  • Donér og plant et træ for klimaet

Om Svanholms pionerånd og holistisk afgræsning

 

Svanholm er pionerer indenfor økologi i Danmark, og er optaget af at udvikle et landbrug, der i endnu højere grad gavner dyrevelfærd, biodiversitet, jord og klima. Svanholm Gods huser Danmarks største kollektiv og råder over et areal på ca. 420 ha med landbrugsmarker, afgræsningsenge, mose og skovareal. Svanholm har malkekvæg, får og høns, og der dyrkes foder og en bred vifte af grøntsager. En stor del af produktionen bruges internt i Svanholms køkken, som vigtigt led i kollektivets selvforsyning.

 

Svanholm ønsker bl.a. at udvikle en mere ansvarlig og bæredygtig mælkeproduktion, der bidrager til dyrevelfærd og er i bedre samspil med naturen. Svanholm har taget hul på en hel ny produktionsform, der tager udgangspunkt i dyrenes naturlige afgræsningsmønstre og livscyklus. Græs er der primære foder og gennem holistisk afgræsning lader man græsset gro længere end normalt, så der er ekstra tid til vækst og fotosyntese.  Afgræsningen styres med folde afgrænset af læhegn af træer og buske, hvilket skaber øget biodiversitet og levesteder for insekter og dyr. Beplantning af træer og buske og den forlængede hviletid bidrager til et solidt rodsystem, opbygning af en frugtbar jord og er med til at hive kuldioxid ud af luften og lagre det i planter og i jord. Opbygning af jordkvalitet og kulstofbinding er højaktuelt i lyset af nutidens klimadebat, og tiltagene har derfor stort potentiale. Desuden er dejligt modent græs lige dét køernes maver er designet til at fordøje, hvilket giver den bedste sundhed.

Godt at vide

 

Mælken på gården leveres daglig til Hansen Is. Til Økodag sælges der både mad og drikke, blandt andet grøntsagsjuice, suppe og okse-sandwich lavet af Svanholms egne råvarer, samt kaffe, the, kage og is fra Hansen Is. I er også velkomne til at medbringe jeres egne madpakker og nyde dem i løbet af dagen.

 

Profitten går i kokassen

På Økodag kan i støtte udviklingen mod mere klima- og dyrevenlig produktion. Al overskud fra Økodagen går til at skabe bedre rammer for ko og kalv. Udover at donere og plante et træ på marken, kan der købes en lang række økologiske og hjemmeproducerede lækkerier. Cafeen er åben og byder på kaffe, te og kage. I kan smage Hansens lækre is der laves af Svanholms mælk. Der kan købes mad- og drikkevarer til frokost bl.a. grøntsagsjuice og burger af Svanholms egne råvarer. I er også meget velkomne til at medbringe egen madpakke og nyde den i løbet af dagen.

FÅ EN REMINDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Økologisk Landsforening og få en reminder om Økodag direkte i din mailbox. 

Tilmeld her

Andre gårde tæt på

Tilmeld aktiviteter

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du skal lige bekræfte din tilmelding, via den mail du modtager i din inbakke.

Filtre

Vis handicapvenlige gårde
Vis gårde hvor der kan købes mad
Vis gårde med gode cykelforhold

Åbn liste med gårde nær dig

Der er 8 gårde indenfor en radius på 50km