Asset 1

Sommerbjerg

Mads Helms er tredje generation på Sommerbjerg, hvor tre generationer deltager aktivt i den daglige drift. Sommerbjerggård har en af landets største økologiske mælkeproduktioner med godt 800 køer. Da vi sætter en ære i, at dyrene skal have det godt, har vi mange ansatte til at hjælpe med at passe dem. Når der er mange køer, kræver det meget plads, og derfor er her let at komme til at se og røre dyrene samt få et godt billede af de dansende køer, når de lukkes ud. De fleste af vores køer er sortbrogede, men vi har også 20 af de sidste cirka 200 røde køer af racen RDM 1970. Vi er dermed med til at bevare de oprindelige køers gener og så sætter de også noget kulør på dagligdagen med deres frække adfærd. Vi glæder os til at se jer til Økodag!
AdresseIsenbjergvej 17
7361 Ejstrupholm
TidspunktKl. 10:00 - 14:00
DatoDen 19. april 2020
Del på facebookFind vej

Program

Tidspunkt
Aktivitet
Kl. 10:00
Gården åbner
Kl. 12:00
Køerne lukkes på græs
Kl. 14:00
Farvel og tak for i dag

Vær venligst opmærksom på, at hunde IKKE må medtages til Økodag.

Aktiviteter

  • Klap de søde kalve
  • Tal med en landmand om økologi og landbrug
  • Smagsprøver på økologiske produkter
  • Tag en hoppetur i halmen
  • Prøv at sidde i en af de store traktorer
  • Køb og nyd en Øko-pølse tilberedt med råvarer fra gården
  • Se nogle af de få tilbageværende Røde Køer som de var, da farfar var ung

Økologi er noget der udvikler sig

Sommerbjerg blev omlagt til økologi i 1995 – og det er familien rigtig glade for. Ifølge Mads Helms skal man dog være på mærkerne som økolog. Det er spændende og vi er stolte af vores håndværk. Økologi kræver man konstant tilpasser og udvikler sig, og derfor er vi også begyndt at arbejde med skovlandbrug, hvor planen er, at træerne skal integreres ind i vores markdrift til glæde og gavn for dyrene, naturen, og klimaet.

SMAG PÅ ØKOLOGIEN I DET FRI

Mælken på gården bliver dagligt afhentet af Them Mejeri, som til Økodag kommer med lækre, økologiske smagsprøver af mejeriets produkter. I er også velkomne til at medbringe jeres egne madpakker og nyde dem på gården i løbet af dagen. Den lokale friskole sælger grill pølser lavet af kødet fra en af vores egen køer.

Godt at vide!

Den nationale cykelrute nr. 4 fra Søndervig til København via Århus og cykelstien ’Den skæve bane’ fra Brande til Silkeborg går tæt forbi gården. Så tag gerne cyklen til Økodag på Sommerbjerg. Hos os er der godt med plads og der er gode asfalterede veje omkring gården, så det er let for både barnevogne og kørestole at komme rundt og få en god oplevelse uanset alder og helbred. Med de mange køer er det rigitig god mulighed for at få et godt billede af de dansende køer på Økodag.

 

19.

april.

Økodag 2020

Kom til Økodag søndag den 19. april 2020 og vær med til at lukke øko-køerne på græs.

Økodag er en af årets mest populære familieoplevelser. Mere end én million gæster har været med til at lukke de økologiske køer på græs siden den første Økodag i 2005. I 2019 var 204.000 danskere med til at fejre øko-køernes forårsfest på gårde i hele landet.

  • 19. april
  • 10.00 - 14.00
Deltag på facebook

Andre gårde tæt på

FÅ EN REMINDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Økologisk Landsforening og få en reminder om Økodag direkte i din mailbox. 

Tilmeld her

Tilmeld aktiviteter

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du skal lige bekræfte din tilmelding, via den mail du modtager i din inbakke.

Filtre

Vis handicapvenlige gårde
Vis gårde hvor der kan købes mad
Vis gårde med gode cykelforhold

Åbn liste med gårde nær dig

Der er 8 gårde indenfor en radius på 50km