Sepstrup Vestergaard

På Sepstrup Vestergaard bor Bjarne, Linda og deres tre børn. Gården har været drevet økologisk siden 1995. For familien giver det mening, er tilfredsstillelse og giver masser af spændende udfordringer. De 125 køer, de mange kalve, katte, får, hund og familien nyder det frie øko-liv. Året rundt malkes køerne i to malkerobotter. I vinterhalvåret lever dyrene i en åben stald, men fra april til november spadserer køerne gladeligt ud for selv at finde føden. Alle på gården glæder sig rigtig meget til at fejre Økodag sammen med jer!
AdresseSepstrupvej 69
8653 Them
TidspunktKl. 10:00 - 14:00
DatoDen 19. april 2020
Del på facebookFind vej

Program

Tidspunkt
Aktivitet
Kl. 10:00
Gården åbner
Kl. 12:00
Køerne lukkes på græs
Kl. 14:00
Farvel og tak for i dag

Vær venligst opmærksom på, at hunde IKKE må medtages til Økodag. 

Aktiviteter

 • Få en træktur på en pony/hest
 • Leg på gynger og i stor sandkasse
 • Få en 'selfie' af dig og en øko-ko og del på vores facebookside
 • Bag pandekage og snobrød
 • Se en kalvefødsel (på billeder) og find kalven/koen i stalden
 • Nyd udsigten over Vrads Sande
 • Prøv kræfter med landmandsfitness-banen
 • Scooter og traktorræs for de mindste
 • Live musik
 • Salg af kaffe, kakao, saft, kage samt øko grillpølser af kød fra gårdens dyr
 • Pixibøger til de mindste, så længe lager haves

Her gør vi noget for klimaet!

 

Sepstrup Vestergaard bruger genvinding af varme og jordvarme til opvarmning for at nedsætte forbruget af fossile brændstoffer og spare klimaet for store mængder klimagas. Energiforbruget til malkning er optimeret mest muligt for at skære ned på forbruget i stalden. Til gården hører 80 hektar græs til køernes foder og 31 hektar permanente græsarealer, og derudover dyrker Bjarne mange marker med bælgplanter som ærter og kløvergræs. De store grønne marker samler hvert år store mængder kulstof, så der udledes mindre kuldioxid til atmosfæren.

Godt at vide!

 

Mælken på gården bliver dagligt afhentet af Them Mejeri, der til Økodag kommer med lækre, økologiske smagsprøver og salg af mejeriets produkter. I kan købe frokost i form af pølser, brød, saft og vand. I kan også bage snobrød og pandekager eller tage egen madpakke med, som kan nydes under åben himmel eller i laden.

 

Handicapvenlig gård

Der er asfalterede områder omkring gården, der gør det lettere for gangbesværede og kørestolsbrugere at komme omkring. Der er mulighed for handicapparkering ved gården. Foruden almindelige toiletvogne er der opstillet en handicapvenlig toiletvogn.

19.

Apr.

Økodag 2020

Kom til Økodag søndag den 19. april 2020 og vær med til at lukke øko-køerne på græs. Økodag er en af årets mest populære familieoplevelser. Mere end én million gæster har været med til at lukke de økologiske køer på græs siden den første Økodag i 2005. I 2019 var 204.000 danskere med til at fejre øko-køernes forårsfest på gårde i hele landet. Øko-køerne kommer på græs præcis kl. 12.00. Vi er mange, som gerne vil se øko-køerne danse, og vi anbefaler derfor, at du og din familie kommer i god tid. Gårdene har åbent fra 10.00 til 14.00, hvor der er mulighed for at hilse på øko-køerne i stalden og få smagsprøver på økologiske mejeriprodukter. Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier. Økodag er støttet af Mælkeafgiftsfonden og FØL.

 • Øko-gårde i hele landet
 • 19. April
 • 10:00 - 14:00
Deltag på facebook

Andre gårde tæt på

FÅ EN REMINDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Økologisk Landsforening og få en reminder om Økodag direkte i din mailbox. 

Tilmeld her

Tilmeld aktiviteter

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du skal lige bekræfte din tilmelding, via den mail du modtager i din inbakke.

Filtre

Vis handicapvenlige gårde
Vis gårde hvor der kan købes mad
Vis gårde med gode cykelforhold

Åbn liste med gårde nær dig

Der er 8 gårde indenfor en radius på 50km