Møllergården

På Møllergården bor Charlotte og Henning, der driver landbruget på de 215 hektar jord som et I/S sammen med sønnen Andreas. De er femte og sjette generation på gården, der har været drevet økologisk siden 1995. De blev økologer, fordi de gerne ville være med til at bevare drikkevandet så rent som muligt, og fordi de er glade for at have gårdens 200 økologiske, røde malkekøer på græs. På gården bor også et par geder og en hund. Alle glæder sig til at byde velkommen til Økodag!
AdresseSæbyvej 28
4070 Kirke Hyllinge
TidspunktKl. 10:00 - 14:00
DatoDen 19. april 2020
Del på facebookFind vej

Program

Tidspunkt
Aktivitet
Kl. 10:00
Gården åbner
Kl. 12:00
Køerne lukkes på græs
Kl. 14:00
Farvel og tak for i dag

Vær venligst opmærksom på, at hunde IKKE må medtages til Økodag.

Aktiviteter

  • Leg på halmlegepladsen
  • Gå på opdagelse på gården
  • Klap de søde kalve
  • Tal med en landmand om økologi og landbrug
  • Prøv en hoppeko eller to
  • Smagsprøver på økologiske mejeriprodukter fra Arla
  • Tag dit eget pedaltraktor-kørekort
  • Salg af kaffe og kage
  • Spejderaktiviteter ved bålet
  • Få en Arla Øko-barneske med hjem – så længe lager haves

Her gør vi noget for klimaet!

 

Charlotte og Henning bruger strøm fra vedvarende energikilder frem for fossile brændstoffer, og de har investeret i et system til at genvinde varme og reducere energiforbruget til malkning i stalden. Det sparer mange liter olie og nedsætter udledningen af drivhusgasser til atmosfæren. På Møllergårdens jorde dyrkes 150 hektar med græs til køerne, og Henning dyrker også mange efterafgrøder og bælgplanter som ærter og kløver. Efterafgrøder og bælgplanter nedsætter behovet for at bekæmpe ukrudt med maskine, mindsker udledningen af lattergas og øger opbygningen af kulstof i jorden. Henning nedmulder desuden halm i jorden for at øge jordens indhold af kulstof og mindske udledningen af kuldioxid. Omkring Møllergården er der plantet mange træer, som også meget effektivt binder kulstof fra luften i træerne og i jorden omkring dem. Det er alt sammen rigtig godt for vores klima!

Andre gårde tæt på

Godt at vide!

 

Mælken på gården bliver afhentet af Arla, som til Økodag kommer med lækre, økologiske smagsprøver af mejeriets økologiske produkter. I er også velkomne til at medbringe jeres egne madpakker og nyde dem på gården. I Danmark er cirka 280 økologiske landmænd andelshavere i Arla. De er med til at sikre, at cirka 50.000 malkekøer kommer på græs. Køerne leverer mælk til Arla ØKO®. Det giver mangfoldighed – både i naturen, hvor dyre- og plantelivet trives på de økologiske marker, og i køledisken, hvor du kan finde mange forskellige økologiske mejeriprodukter.

 

Ta' cyklen til Økodag på Møllergården

Fra både Roskilde, Holbæk og Frederikssund er der gode cykelstier helt ind til ½ -1 km fra gården. Så det er oplagt at tage cyklen til en hyggelig Økodag på Møllergården. Hvis I tager bilen til Økodag, så kom i god tid og undgå kø.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Oekodag/Okodag_facebook_event_macro.cshtml)

FÅ EN REMINDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Økologisk Landsforening og få en reminder om Økodag direkte i din mailbox. 

Tilmeld her

Tilmeld aktiviteter

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du skal lige bekræfte din tilmelding, via den mail du modtager i din inbakke.

Filtre

Vis handicapvenlige gårde
Vis gårde hvor der kan købes mad
Vis gårde med gode cykelforhold

Åbn liste med gårde nær dig

Der er 8 gårde indenfor en radius på 50km